OATO

مفهوم اعمّي (مشتق) – اصول فقه

مفهوم اعمّي (مشتق) – اصول فقه

مفهوم اعمّي (مشتق) – اصول فقه اعمّی، قائل به وضع مشتق برای ذات متلبّس به مبدا اشتقاق در گذشته و حال می باشد. ۱ – مفهوم اعمی (مشتق) اعمی (مشتق)، مقابل اخصی بوده و به آن عالِم اصولی گفته می‌شود که معتقد است: مشتق، برای معنایی اعم وضع شده است و هم ذاتی را که در حال، اتصاف به مبدا دارد و هم ذاتی را که در گذشته، به مبدا اتصاف داشته است، شامل می‌شود.

اعمی (مشتق) – ویکی فقه

اعمی (مشتق)، مقابل اخصی بوده و به آن عالِم اصولی گفته می‌شود که معتقد است: مشتق برای معنایی اعم وضع شده است و هم ذاتی را که در حال، اتصاف به مبدا دارد و هم ذاتی را که در گذشته، به مبدا اتصاف داشته است، شامل می‌شود.

مشتق (علم اصول) – Wikiwand

مشتق اصطلاحی در علم اصول فقه است که به معنای هر عنوان عرضی است که بر ذات عارض می‌شود و با آن متحد می‌گردد. این اصطلاح از دیر باز در میان دانشمندان علم اصول مورد اختلاف بوده است.

تحقیق اصول فقه 1 (مبحث مشتق)

دانلود تحقیق با موضوع اصول فقه 1 (مبحث مشتق)، در قالب word و در 136 صفحه، قابل ویرایش، شامل: امر سیزدهم از مقدمات بحث اصول- مشتق. امر اول- معنای مشتق. امر دوم- جریان نزاع در اسم زمان

مشتق ( اصول )

مشتق ( اصول ) ganj search_b choose_domain فلسفه (عام) علوم قرآنی اصول فقه کلام اسلامی منطق علوم حدیث اخلاق اسلامی فقه مسائل جدید کلامی اعلام تنالگان مسائل جغرافیایی اعلام علوم حدیث حقوق (علم) معارف مهدوی …

ترکب مشتق – ویکی فقه

ترکب مشتق، مقابل بساطت مشتق ، و به معنای مرکب بودن مفهوم مشتق (به هنگام تحلیل مفهومی) از دو یا چند جزء است؛ برای مثال، به اعتقاد برخی، مفهوم مشتق در تحلیل مفهومی از دو جزء مرکب است: ۱. ذات (شیء)؛ ۲. . مبدئی که ذات به آن اتصاف

جلسه ۵۶: مشتق ۴ :: اصول الفقه – مباحث الفاظ وملازمات عقلیه

درس اصول الفقه – مباحث الفاظ وملازمات عقلیه , استاد حیدری فسایی … جلسه ۵۶: مشتق ۴ … وضع هیات اسم زمان برای آن معنای کلی که اعم از متلبس و منقضی باشد، به اعتبار این که تلبس و انقضاء در یک فرد از …

بررسی تاریخی، تعریف اصول فقه و وضع الفاظ

اصول فقه = مبانی استنباط حقوق اسلامی . موضوع علم اصول فقه: 1- هر چیزی که شایستگی حجت بودن را در فقه داشته باشد. 2- ادله اربعه. 2- امهات منابع و ادله فقهیه، هدف علم اصول فقه:

جلسه ۵۸: مشتق ۶ :: اصول الفقه – مباحث الفاظ وملازمات عقلیه

درس اصول الفقه – مباحث الفاظ وملازمات عقلیه … مشتق حقیقت در ذات متلبس و مجاز در ذات منقضی است. دلیل اول تبادر: متبادر از مشتق ذات متلبس است و تبادر علامت حقیقت است. موقعی می گوییم قائم که ذاتی …

نظریات مشتق – دانشنامه علوم اسلامی

نظریات مشتق، به آرایی گفته می‌شود که درباره بساطت و یا ترکیب معنای مشتق ارائه شده است. توضیح: میان علمای اصولی درباره این که آیا معنا و موضوع له مشتق، مرکب است یا بسیط، اختلاف وجود دارد و در …

بررسي مقتضاي اصل عملي/ مشتق/ مقدمه علم اصول – مدرسه فقاهت

الف: مقتضای اصل عملی در مسأله اصولی. ب: مقتضای اصل عملی در مسأله فقهی. در بحث مقتضای اصل عملی در مسأله اصولی، منقح شدن یا نشدن وضع مشتق برای خصوص متلبس به مبدأ یا أعم از آن مورد بررسی قرار می گیرد.

أصول الفقه (مظفر) همراه با شرح فارسی – ویکی‌نور، دانشنامۀ تخصصی

مشتق: مؤلف، ابتدا معناى مشتق، جريان نزاع در اسم زمان، اختلاف مشتقات از حيث مبدأ و استعمال مشتق به لحاظ حال تلبس را تحقيق كرده، سپس مختار خود را بيان مى‌كند كه مشتق در خصوص ذات متلبس به مبدأ في الحال، حقيقت است و دليل آن تبادر و صحت سلب است و…

فرهنگ نامه اصول فقه – مرکز اطلاعات و منابع اسلامی – کتابخانه مدرسه فقاهت

عده اى ديگر معتقدند جامع اعمى، همان چيزى است كه تسميه عرفى بر آن صدق مى كند; يعنى در نظر عرف نام عبادت خاص بر آن صادق است; به اين بيان كه الفاظ عبادات، در ابتدا براى مفهوم عبادت صحيح تام الاجزاء و الشرايط وضع …

جامع اعمی (صحیح و اعم) – ویکی فقه

۱ – تعریف جامع اعمی. جامع اعمی ( صحیح و اعم ) مقابل جامع صحیحی و به معناى مفهوم مشترکى است که اعمى در بحث صحیح و اعم براى افراد و مصادیق مختلف یک عبادت و یا معامله خاص ، در نظر می گیرد ، که شامل …

فرهنگ نامه اصول فقه – مرکز اطلاعات و منابع اسلامی – کتابخانه مدرسه فقاهت

نام کتاب : فرهنگ نامه اصول فقه نویسنده : مرکز اطلاعات و منابع اسلامی جلد : 1 صفحه : 932. بسم الله الرحمن الرحیم. فهرستمدخل ها.

علوم قرآن و حدیث

۱ – مفهوم اعمی (مشتق) اعمی (مشتق)، مقابل اخصی بوده و به آن عالِم اصولی گفته می‌شود که معتقد است: مشتق برای معنایی اعم وضع شده است و هم ذاتی را که در حال، اتصاف به مبدا دارد و هم ذاتی را که در گذشته، به مبدا اتصاف داشته است، شامل می‌شود.

مباحث حجت در اصول فقه

* در علم اصول فقه واژه های حجت – اماره – طریق ودلیل مترادف هستند.زیرا همه آنها یک معنا را افاده می کند.بنابراین حجت شامل قطع نمی شود هرچند که در معنای لغوی شامل هم می باشند.فلذا طریق بودن قطع …

مشتق – درس خارج اصول آیت الله سبحانی

ثلُم به معنای رخنه ایجاد شدن است و ثلب به معنای فحاشی است و کسی که فحاشی می کند گویا آبرو را می شکافد. الامر الثانی [5] : نزاعی که در مسأله ی مشتق است (که آیا برای متلبس وضع شده است یا بر اعم) نزاعی …

مفهوم و منطوق

مفهوم و منطوق. كاربرد علم اصول فقه در حقوق. محمد مصدق (مدرس دانشگاه و قاضي دادگاه نظامي تهران) سي‌ و دوم: منطوق و مفهوم. منطوق: عبارت است از معنايي كه مستقيماً از كلام فهميده مي‌شود و موضوع آن …

كفاية الأصول – ویکی‌نور، دانشنامۀ تخصصی

مبحث مشتق و متعلقات آن: در آن، پيرامون بساطت مفهوم مشتق، فرق بين مشتق و مبادى آن، ملاك حمل، کیفیت حمل صفات خداوند بر ذات مقدسش، چگونگى ارتباط مبادى با ذات و اعتبار تلبس حقيقى، بحث شده است.

موضوعات اخذ شده در رشته اصول فقه ـ فقه عبادات و فقه معاملات

179ـ اصل تألیف قلوب و آثار فقهی آن در فقه سیاسی 180ـ اصل در پرداخت دیه (مقادیر دیات در کتب فقهی) 181ـ اصل مثبِت

مفهوم شرط ( اصول فقه )/نمایه‌های موضوعی – دانشنامه علوم اسلامی

منتقى الاصول جلد 3 صفحه 217 تسدید الاصول جلد 1 صفحه 464 اصول الفقه جلد 1 صفحه 114 اصول الفقه جلد 1 صفحه 115 علم اصول الفقه فى ثوبه الجدید صفحه 146. مفهوم شرط ، منابع: مبادى الوصول الى علم الاصول صفحه 98

تعریف علم اصول

اصول فقه آموزش اصول … 1- صیغه ی امر در معنای وجوب ظهور دارد . 2- هر ظهوری حجت است . و این دو قاعده کلی هستند و در ابواب مختلف فقه کارآیی دارد و صلاحیت دارد که در هر عملیات استنباطی که در آن صیغه ی …

بررسی مفهوم وصف در اصول فقه : تی پی بین

یکی از مباحث علم اصول فقه، مبحث مفاهیم است. مفاهیم اصولی، معنایی است که از منطوق عبارت فهمیده می شود. آن چه در این تحقیق مدنظر است و مورد بررسی قرار گرفته، مفهوم وصف است که یکی از مفاهیم مطرح در …

جلسه 21، 22 و 23 مطلب سوّم: فرق عامّ و مطلق | پایگاه اطلاع رسانی …

[3] – ایشان در اصول الفقه، جلد 5، صفحه 450، پس از ذکر دو تحلیل اجمالی برای فرق میان مطلق و عامّ، در مقام رفع اجمال و بیان تحریر تفصیلی برای فرق میان مطلق و عامّ می فرمایند: «و حيث إنّ كلا من هذين …

بررسی «تنقیح مناط» در علم اصول فقه | پایگاه اطلاع رسانی اصلاح

06/07/2010 · بررسی «تنقیح مناط» در علم اصول فقه. … شده است و بنو العلات یعنی اولاد ذکور از زوجات مختلف، عَلل نیز به معنای پی درپی نوشیدن آب آمده است و چه بسا چون مجتهد برای دریافت علت همواره به احکام می …

Mahmoud Hashemi Shahroudi

ثانياً: با اين تغيير، تعريف اصول شبيه تعريف فقه خواهد شد و اشكال بعدى كه عدم مانعيت است در اينجا بر اين تعريف وارد مى شود زيرا همه مسائل فقهى داخل در تعريف مى شوند چون كه علم فقه، علم تحصيل حجة …

برچسب‌ها:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,